Zorg dat elke stem telt met #IkTelOokMee

#IkTelOokMee

In maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen en dit jaar zullen ze anders verlopen dan anders door de COVID-19 pandemie. De verkiezingen worden over drie dagen verspreid om drukte bij de stemlokalen te voorkomen. Ook is besloten dat 70-plussers per post mogen stemmen, omdat zij tot de risicogroep behoren voor het coronavirus.

Maar hoe zit dat dan met de mensen in de risicogroep onder de 70 jaar? De mensen met een chronische aandoening, de mensen met een beperking of psychische kwetsbaarheid? De mensen die al sinds maart in isolatie zitten of uiterst voorzichtig sociaal contact hebben omdat een besmetting met het coronavirus voor hen grote gevolgen heeft?

Oplossing: stemmen per post

In samenwerking met #GeenDorHout pleiten wij ervoor dat iedereen met de post mag stemmen. Door van tevoren aan te geven of je dat wilt, kan in beeld gebracht worden om hoeveel stemmen het gaat. De minister van Binnenlandse Zaken, Kajsa Ollongren (D66), was hiertegen, omdat ze grote risico’s voorzag. Maar hoe kan het dan dat Nederlanders vanuit het buitenland en 70-plussers wel per post mogen stemmen?

Je stemrecht in eigen hand

We weten maar al te goed dat het machtigen van een persoon om voor jou te stemmen, niet voor iedereen mogelijk is. Niet iedereen heeft een veilig sociaal netwerk met iemand die je zo vertrouwt dat je je eigen stem uit handen geeft. We pleiten voor zelfbeschikking over ons democratische grondrecht. Elke stem telt. Iedereen moet de mogelijkheid krijgen gebruik te maken van het stemrecht.

Weer laat dit kabinet de kwetsbaarste mensen in onze samenleving vallen. Toegankelijke en veilige verkiezingen zijn geen extraatje, maar een recht!

Vind jij ook dat elke stem telt? Teken de petitie en deel de actie op social media met #IkTelOokMee!

aan het laden
BIJ1-kleurenbalk